5S WERKPLEKORGANISATIE

Optimaliseer jouw werkplek met 5S

5S is een krachtige Lean tool die toegepast kan worden voor een georganiseerde werkplek en het verminderen van verspillingen op de werkvloer. Het omvat vijf stappen: scheiden, schoonmaken, schikken, standaardiseren en stand houden.

Bij het toepassen van 5S op de werkplek doorlopen we alle S’en. We beginnen met ‘scheiden’, waarbij we materialen en voorwerpen sorteren. Dan volgt ‘schoonmaken’ van de werkomgeving. Na het opruimen geven we alles een vaste plek, oftewel ‘schikken’. Nadat we deze eerste drie S’en hebben doorlopen, stellen we een nieuwe ‘standaard’ vast, visualiseren deze en maken afspraken. En nu komt het op de laatste stap aan: ‘stand houden’. Maar hoe blijven we op koers? Externe controles door 5S/CI Company en het gebruik van de handige 5S-app helpen om dit vol te houden.

Waarom? Een georganiseerde 5S-werkplek biedt heldere standaarden, waardoor afwijkingen direct opvallen en verspilling wordt geminimaliseerd. Dit maakt het werken efficiënter, veiliger en vooral prettiger.

Benieuwd wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te ontdekken!

Blog-5S

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.